1 Ağustos 2011 Pazartesi

Muş Ovası bereketli bir yıl yaşıyor


http://mussayfasi.com/ Güncel Muş Haberleri

Muş Ovası'nda yapılan hasadı ve ekiplerin dane kaybı kontrolünü denetleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Yıldız, Bereketli bir yıl yaşandığını söyledi.

Muş'ta yapılan arpa ve buğday hasadı sırasında dane kaybını kontrol altında tutmak ve dane kaybını en aza indirmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan dane timleri denetimlerini sürdürüyor. Biçerdövere binerek arpa hasadı yapan İl Müdürü Yıldız, yapılan denetim ve kontrollerin çiftçilerin menfaatleri doğrultusunda yapıldığını belirtti. Merkeze bağlı Çukurbağ köyünde yapılan denetimleri kontrol eden ve çiftçilerle bir araya gelen Yıldız, teknik ekibin hasat sonuna kadar hafta sonları dahil olmak üzere sürekli denetim yapacağını kaydetti.

İl Müdürü Murat Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çiftçilerimize yardımcı olmak ve verim kaybını en aza indirmek amacı ile sahada denetimlerimizi sürdüreceğiz. Denetim ekiplerimiz ilk olarak biçer-döver sahiplerini evrak bazında denetleyip daha sonra biçerdöverin teknik ayarlarını kontrol ediyor. Belgeler ve ayarlar tamamsa ekiplerimiz arazide hasat yapılmasına izin veriyor. Eğer biçerdöverde eksiklik tespit edilirse tarlaya girilmesine izin verilmiyor. "

Denetimler esnasında en küçük ayrıntıya bile dikkat edildiğini belirten Yıldız, biçerdöverlerde yangın söndürme cihazının bulundurulmasına bile titizlik gösterildiğini söyledi. Amaçlarının verim kaybını minimum seviyeye indirmek olduğunu dile getiren Yıldız, yapılan denetimler neticesinde şu anda dane kaybının yüzde 1 olduğunu ifade etti.

Muş Ovası'nda buğday hasadının daha başlamadığını hatırlatan Yıldız, arpa hasadında ise arazinin durumuna göre dekar başına 180 ile 300 kilogram arpa elde edildiğini açıkladı. Yağışların hububatta herhangi bir sıkıntıya neden olmadığını kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Yıldız, Muş Ovası'nın verimli bir yıl yaşadığını vurguladı.

Tarlasını biçerdöverle biçtiren Orhan Demirbilek isimli çiftçi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetim ve incelemelerden memnun olduklarını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home. Back to Top Copyright 2011| Powered by [B.İ.U] [A.A] [S.Y]| Ahmet ALTIOK | İsmail UYGUN | Muş Sayfası Tüm Hakkı Muş'a Aittir.