4 Ağustos 2011 Perşembe

Muş Valisi Çınar: "Eğitimin Olmadığı Bir Ülkede Kalkınma Mümkün Değil"

Muş Valisi Ali Çınar, yapımı devam eden bin kişilik öğrenci yurdunun inşaatında, incelemelerde bulundu.

Merkeze bağlı Güzeltepe köy mevkisinde yapımı devam eden yurdun, kentteki öğrencilerin barınma sorununu kısmen kapatması bekleniyor.

Çınar, inşaat alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, hedeflerinin Alparslan Üniversitesine gelen öğrencilerin barınma sorunlarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Yurt inşaatının 500 gün içerisinde tamamlanacağını ve ilk keşif bedelinin 14 milyon 850 bin lira olduğunu kaydeden Çınar, "64 bin metre kare üzerinde kurulan Yurdumuzun kapalı alanı ise 31 bin metre kare alan üzerinde bir site halinde yapılacaktır. Tek temennimiz müteahhidimizin 500 gün içerisinde aksaklığa mahal vermeden inşaatı tamamlamasıdır" dedi.

Yurdun tamamlanmasının ardından modern görüntüsü sayesinde çevrenin güzelleşmesine katkı sağlayacağını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"5 bloktan oluşan ve bin kişilik yurdumuz üniversitemize çok yakın mesafede, bloklardan bir tanesi sosyal tesis olarak kullanılacak diğer bloklar ise 250'şer kişilik kapasiteli olmak üzere toplamda bin 500 kapasiteye sahip olacak. Eğitimin olmadığı bir ülkede kalkınma mümkün değil. Bizim geleceğimizin olan öğrencilerimiz için ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü yarınlarımız bizim gençlerimize emanettir. Bu gençliğimiz için en iyi hizmeti yapmak durumdayız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home. Back to Top Copyright 2011| Powered by [B.İ.U] [A.A] [S.Y]| Ahmet ALTIOK | İsmail UYGUN | Muş Sayfası Tüm Hakkı Muş'a Aittir.